Shoot’m all (basisspel)

Welk team wordt het minste geraakt door de andere teams en wint hierdoor het spel? En welke speler wordt het minste geraakt door de andere spelers en wint hierdoor het spel?

Iedere speler krijgt 1 geweer in een bepaalde teamkleur (deze kleur is te herkennen aan de lampjes op het geweer die oplichten). Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze lichtgevende streepjes in de eigen teamkleur bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 4x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er één levensstreepje van de speler af die werd geraakt.

Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen). De speler moet nu terug naar de centrale basis (spelleider) waar de gun van de speler wordt ‘herladen’. De speler kan nu weer verder spelen met 3 levensstreepjes. Op de scorekaart van de speler wordt wel één verloren leven aangekruisd. Welk team en welke speler heeft aan het einde in totaal de minste levens verloren?

Aan dit spel wordt een bepaalde tijd verbonden. Aangeraden wordt om korte potjes te spelen van maximaal 15 minuten. Hierdoor zal de spanningsboog des te hoger zijn. Zorg voor een eindsignaal wanneer de 15 minuten voorbij zijn.

Bekijk hier alle andere spelmogelijkheden!

Zin om aan de slag te gaan? Bekijk hier alle Lasergame boxen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *